Pho-keitto

torstaina, kesäkuuta 22, 2017

Kaipasin juuri ennen juhannusta jotain tulista ja värikästä. Hetkellisen googlettelun jälkeen löytyi pho-keitto, joka kuulosti juuri siltä mitä himoitsen. Taivaallisen hyvän maun lisäksi tuo vietnamilainen kansallisruoka on helppo ja nopea tehdä.  Ihastuin pho-keittoon niin paljon,että eplkäänpä siitä tulevan meidän uusi lempiruoka, jota tullaan kokkaamaan todella usein.

Pho-keitto

Liemi
1,5 l vettä
3 kanaliemikuutiota
4 kokonaista neilikkaa
6 kokonaista kardemummaa
1 kanelitanko
4 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl ruokokidesokeria


Keittoon

300 g broilerinsuikaleita
2 porkkanaa
4 kevätsipulinvartta
2 chiliä
150 g nuudeleita
1 lime
korianteria

Kaada vesi kattilaan ja lisää loput liemen ainekset kattilaan. Keitä liemen aineksia 15 minuuttia. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Purista puolikkaasta limestä mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Hienonna myös korianteri.  Siivilöi liemi, kaada takaisin kattilaan ja anna kiehua hetken. Lisää kattilaan broilerinsuikaleet, porkkanat, kevätsipulit sekä chilit ja limenmehu. Keitä 3-4 minuuttia jonka jälkeen lisä nuudlelit. Anna hautua viekä hetken.  Tarjoa korianterin ja limenlohkojen kera.

Mikäli haluaa keiton kanssa kokeilla jotain erilaista niin suosittelen testaamaan höyrytettyjä sämpylöitä. Aasialaiset sämpylät eli gua baot sopivat loistavasti tämän tulisen nuudelikeiton kaveriksi.

You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe