Gluteenittomat mustikkamuffinssit

11 huhtikuuta

Olen muffinssien suur leipuri. Rakastan kokeilla eri muffinssireseptejä ja tehdä omia kokeiluja.  Niiden leipomisessa ei voi juurikaan epäonnistua sillä ohjeissa ei ole mitään erikoista, joka vaatisi taitavan kokin osaamisen. Samalla ohjeella voi tehdä erimakuisia muffinsseja vaihtamalla joukkoon eri marjoja tai hedelmiä kuten banaania, joista myös saa ihan loistavan makuisia.  Ihan ehdoton oma suosikkini on granaattiomenamuffinsit (ohje täällä ). Voisin syödä niitä siihen saakka, että vatsaa kipristää. Muffinssien leipomisen hauskuus osuus on koristelu, josta varsinkin lapset ovat innoissaan.

Tällä kertaa lapset pyysivät mustikkamuffinsseja ja koska pakkasessa vielä oli muutama pussi jäljellä niin eihän sitä voinut kieltäytyä leipomasta. Kermakin oli menossa jääkaapissa kohta vanhaksi, joten lapset saivat vielä haluamansa kuorrutuksen.  Strösseleitä löytyi vajaa jämä purkki kaapista, joka kyllä kului loppuun lasten koristellessa muffinssejaan.:)


Mustikkamuffinssit

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria (halutessaan puolet voi korvata intiaanisokerilla)
1 dl maitoa 
100 g voita
2 ½ dl gluteenittomia jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl mustikoita

Koristeluun kermavaahtoa ja strösseleitä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata seuraavaksi voi ja laita sivuun jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Lisää sulanut voi varovasti sekoittaen joukkoon.  Lopuksi lisää vielä mustikat joukkoon. Älä sekoita taikinaa enää paljon, ettei mustikat sulaa ja värjää taikinaa. Annostele muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.





You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe