Gluteeniton valkosuklaajuustokakku

14 huhtikuuta

Olen oppinut tykkäämään juustokakuista vasta jokunen vuosi sitten. Minulla meni kauan totuteltaessa ajatukseen, että kakussa on juustoa vaikka se onkin tuorejuustoa eikä sillä ole perus edamin kanssa mitään tekemistä. Tätä nykyä juustokakut uppoavat siinä missä ikisuosikkini kermakakutkin. Rakastan nimittäin sellaista ihan perus mansikkakermakakkua. Jos on makean perään niin tämä valkosuklaakakku vie makuhermot tainnuksiin, on meinaan todella makeaa mutta niin hyvää. Yksi pala riittää viemään makeanhimon pitkäksi aikaa.

Meillä juhlittiin pääsiäistä tänään appivanhempien kanssa ja sen kunniaksi leivoin tämän ihanan juustokakun. Kaikille maistui palat ja kakkua jäi vielä niin, että saan katsoa Sohvaperunoita kera juustokakkupalan.:)

Valkosuklaajuustokakku

Pohja
175 g gluteenittomia digestive keksejä
50g voita

Täyte
400 maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
200 g valkoista leivontasuklaata
 


Murusta ensin keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele taikina leivinpaperille pinnoitetun irtopohjavuoan ((ø 20–24 cm) pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin. Rouhi suklaa ja sulat vesihauteessa. Vatkaa kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa (mieluiten yön yli).  Koristele mielesi mukaan.




You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Ompas ihanan näköinen ja kuuloinen kakku <3

    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Like us on Facebook

Subscribe