Gluteenittomat kaurarusinakeksit

torstaina, helmikuuta 09, 2017

Leivon usein kaurakeksejä ihan vaan niiden helppouden takia. Lapset käyvät pari kertaa viikossa kerhossa, jonne ottavat omat evät mukaan. Leivän lisäksi saavat keksin mukaan eväsrasiaansa ja koska en tosiaan aina muista ostaa kaupasta keksejä niin on tullut viime aikoina leivottua vähän kaikenlaisia keksejä. Kaurakeksit ovat menneet perheessä nopeiten syödyksi, josta olen päätellyt ne ilmeisesti ovat hyviä.  Sen lisäksi, että ne ovat hyviä niin ne ovat nopeita tehdä vaikka iltapuuhien ohessa.
KAURAKEKSIT

100 g meijerivoita
3/4 dl sokeria 
1 kananmuna
1 1/2 dl gluteenittomia jauhoja / mantelijauhoa
1dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl rusinoita
Kanelia antamaan makua  

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata ensiksi rasva ja anna sen hetken jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri ja muna sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta lusikalla tai kahdella nokareita leivinpaperin päälle. Leviävät hyvin uunissa joten halutakseen pieniä keksejä on nokareiden oltava oikeasti maksimissaan kahden peukalon kokoisia.  Paista uunissa 8-10 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.

Tarjoile joko sellaisenaan tai kokeile meidän perheen herkkua lisäämällä omenasosetta kermavaahtonokareella. Terveellistä tästä versiosta ei saa mutta herkullista!




You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe