Suolaista ja makeaa

lauantaina, joulukuuta 31, 2016

Meillä syötiin jouluna ensimmäistä kertaa mätiä.  Olin päättänyt, että mätiä on pakko saada ja niinpä jonotin aatonaattona Turun Kauppahallissa ties kuinka kauan. Itsellä ei ollut kiire mihinkään, joten siinä se aika meni nopeasti samalla kun tutkailin mitä muut ostivat. Olisin varmasti saanut mätiä perus ruokakaupastakin mutta koska en ole mikään mätiasiantuntija niin luotin siihen, että Herkkunuotasta löytyisi hyvää mätiä.  Mäti oli kait savustettua siian mätiä.  Meni vähän ohi siinä hälinässä, että mitä sille mädille oli tehty mutta maistui savustetulle ja oli HYVÄÄ!  Löysin kaupasta  gluteenittomia hapannappeja, joihin oli helppo koota smetanakermavaahtoseos, päälle mätiä sekä punasipulia. Koristeeksi vielä tilliä.
Makeaksi valikoitui whoopiesit sekä glögijuustokakku. En ollut aiemmin syönyt gögijuustokakkua joten leivoin whoopiet varuiksi jos kakku ei olisikaan ollut hyvää. Täytyy myöntää,että kyllä sitä kakkua söi mutta en leipoisi uudestaan.  Whoopiet taas ei petä koskaan. Ne ovat niin hyviä, että voisin syödä niitä halkeamiseen asti.  Tällä ohjeella olen niitä tehnyt mutta täytteet keksinyt omasta päästä.  Tällä kertaa osaan tein luumu-kanelirahka täytteen sekä toisiin pojan toiveesta mansikkakermavaahtotäytteen.  Jos kaipaa helppoa ja nopeaa tarjottavaa niin suosittelen ehdottomasti leipomaan whoopieita.  :)

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Oi noi mätijutut näyttää ihan superherkullisilta!!

    VastaaPoista

Like us on Facebook

Subscribe