La Piazza barbera

perjantaina, tammikuuta 01, 2016



Jouluun kuuluu ehdottomasti punaviini  ja sainkin juuri sopivasti ennen joulua blogin kautta pullon La Piazza barbera punaviiniä maisteltavaksi. La Piazza Barbera valmistetaan Pohjois-Italiasta kotoisin olevasta barbera rypälelajikkeesta. Väriltään tämä on tumma ja maultaan keskitäyteläinen, mehukkaan hedelmäinen ja hapokas viini.Viinissä on vain vähän tanniineja ja histamiineja, jotka useimmiten aiheuttavat ihmisille päänsärkyä punaviinistä. Itselle ei tämmöistä ongelmaa ole ellei pullokaupalla ala viiniä juomaan ja päänsärkykin iskee silloin vasta seuraavana päivänä. La Piazza punaviinin tanniini-ja histamiinipitoisuus on merkittävästi alhaisempi kuin tavallisissa viineissä. Punaviineissä yleinen histamiinimäärä on 5-10mg/l ja La Piazzassa histamiineja on alle 1mg/l.
Tiedot poimittu esitteestä.

Miltä se viini sitten maistui? Mielestäni La Piazza barbera punaviini oli hyvin kevyttä ja
menee hyvin seurustelujuomana sekä sopii juotavaksi voimakkaiden jouluruokien kanssa. Liharuokien kanssa suosin itse voimakkaamman makuista ja täyteläisempää punaviiniä mutta jouluun kyseinen viini sopi kuin nenä päähän.  Voisin kuvitella, että viini sopisi hyvin myös juotavaksi juustojen kanssa, koska niissäkin on useimmiten aika voimakkaat maut ja mausteinen lihapata vosi kaivata kaveriksi kevyttä punaviiniä.

Pullolla on hintaa 10 € eli aika perus viinien hinnoissa vaikka onkin tilausviini. Olen ollut siinä
uskossa, että tilausviinit olisivat jotenkin paljon kalliimpia kuin alkosta ostettuna mutta ei näköjään kaikki olekaan.

*Viini saatu blogin kautta*

You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe