Gluteeniton porkkanakakku

19 tammikuuta






Porkkanakakku on yksi ihan lempparikakuistani ja se mikä porkkanakakussa on mukavaa, että hieman mausteita vaihdellen saa aina erilaisen variaation.  Nyt leipomassani kakussa on mukana ihan perus ainesosia mutta halutessaan voi lisätä vaikka inkivääriä tai appelsiinimehua tuomaan lisää makua.

Tarvitset:

6 munaa
6 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria/vaniljasokeria
kanelia haluamasi määrä
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita/margariinia sulatettuna
7dl gluteenittomia jauhoja

Kuorrutukseen tulee:
100 g voita
200 g sulateejuustoa
3 dl tomusokeria

Jätin itse kuorrutuksen pois tällä kertaa koska kakku meni pakkaseen. Tein kakun lisäksi porkkanamuffinseja lapsille ja heillä riittää niissä jo syömistä tarpeeksi joten jätin kakun pakkaseen pahan päivä varalle jos joku tupsahtaa yllättäen kylään niin on ainakin tarjottavaa.:)

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Hei näyttääpä mehevältä! tällanen pitääkin laittaa kokeiluun...
    http://healthyfoodgoodie.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Siis onko tosiaan noin, ettei kakkuun tule mitään jauhoja? Näyttää kuvassa kuitenkin siltä kuin siinä olisi jauhoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan tulee jauhoja. Oli jäänyt näköjään vahingossa pois.😁

      Poista

Like us on Facebook

Subscribe