Gluteeniton mudcake

keskiviikkona, tammikuuta 27, 2016





Mutakakku ei ole koskaan ollut mikään mun lempiherkku mutta syötyäni muutaman kerran kaupasta ostamaani gluteenitonta mutakakkua niin ajatukset ovat muuttuneet. Mutakakku varsinkin soya vaniljapuddingin kanssa on taivaallisen hyvää. Kiitos Tiina vain siitäkin vinkistä!

Mutakakun tekoon tarvitset:

200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2/3dl gluteenittomiajauhoja
½dl mantelijauhetta (voi korvata glut jauhoilla)
1tl leivinjauhetta


1. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokeri vaahtoon varovasti käännellen
4. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi sula varovasti
5. Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20min

Ja ei muuta kuin nauttimaan.:)

You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe