Marenkikakkuset

torstaina, joulukuuta 17, 2015


Näin joulun alla tekee mieli leipoa kaikkea hyvää ja niinpä tein parikin eri piparitaikinaa; toisen gluteenittomana ja toisen vehnäjauhoista.  Piparitaikinaan meni vain munan keltuaiset, joten piti keksiä jotain käyttöä valkuaisille. Muistin nähneeni sosiaalisessa mediassa kuvan vihreistä marenkikuusista, jotka oli kauniisti koristeltu nonparelleilla. Hetken etsittyäni löysin ohjeen ja valkuaiset pääsivät käyttöön. Meillä ei kaapissa ollut kuin vaaleanpunaista elintarvikeväriä, joten kuusista tuli nyt vaaleanpunaisia vaaleanpunaisilla nonparelleilla. Söpöjä niistä tuli jokatapauksessa ja marengit pääsevätkin lahjapussukoihin joululahjoiksi.:)

Marenkia varten tarvitset:
4 munan valkuaista
3dl sokeria
Elintarvikeväriä

Laita vesi kiuhumaan kattilaan ja kuumenna valkuaiset sekä sokeri vesihauteen päällä hiljaa sekoittaen 65 asteiseksi. Mittarin näyttäessä 65 astetta, ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi täydellä teholla. Lopuksi lisää väri, jos mielit muuun värisiä marenkeja kuin valkoisia (tosin niistä voisi silloin tehdä vaikka lumiukkoja). Paista uunissa 70-100 asteessa noin 2 h.




You Might Also Like

1 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe