Raparperi taivas

26 toukokuuta



Raparperi kokeilut jatkuu ja nyt on vuorossa makiaa mahan täydeltä. Miltä kuulostaa raparperikiisseli,marenki, kakkupohja ja mansikat? Taivaalliselta! Gluteeniton kakku ei edellenkään häviä vehnäjauhoista tehdylle kakulle vaan maku on täydellinen.  Marenki on ollut mulle sellainen asia, mikä on aina mennyt pieleen niitä yrittäessä mutta nyt sekin onnistui ja jäi juuri sopivan pehmeäksi.  Rapaperperikiisseli on tehty tämän ohjeen mukaan, josta teinkin oman postauksen aiemmin. Kiisseliä jäi yli,joten käytin sen kakun täytteenä.


Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Sekoita joukkoon lopuksi keltuainen ja vatkaa tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle sekä reunoille.Esipaista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Tee raparperikiisseli. Levitä jäähtynyt kiisseli kakun pohjalle.


Vaahdota valkuaiset ja sekoita joukkoon sokeri 3 erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa kun se on kiiltävää ja tasaista. Levitä marenkivaahto kiisselin päälle.

Paista kakkua uunissa noin 8-10 minuuttia kunnes marenki on saanut kauniin värin päälle.


You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe