Helppo gluteeniton täytekakku

12 toukokuuta

Kuvan kakun tein esikoisen 2-vuotis syntäreille, mutta ohje on sama.
Äitienpäivänä leivoin kakun gluteenittomana tottakai. Useimmat reseptit ovat tehty vehnäjauhoilla mutta ne voivat helposti korvata perunajauhoilla. Tavallisen kakkupohjan saa siis tosi helposti tehtyä gluteenittomana perunajauhoilla ja täytyy sanoa, että se on mielestäni paljon parempi kuin vehnäjauhoista tehty. Tosin voi olla, että en edes muista miltä vehnäjauhoista tehty kakku maistuu. Sen voin luvata, että jos vieraista joku sairastaa keliakiaa niin rohkeasti teette kakun kaikille sopivaksi. Ei ne vieraat todennäköisesti huomaa, että edes eroa kakun maussa. Päinvastoin voivat kehua, että on todella hyvä kakku! Nyt alkaa olemaan taas leipomusten aika lähellä kun on moni juhlii valmistumistaan loppu kuusta.

Tällä ohjeella saa tehtyä tosi ison kakun ( about 2 pellillistä), joten jos haluaa pienemmän kakun niin kannattaa puolittaa ohje. Itse taivastelin kakun isoa kokoa alkuun mutta hetken päästä kakusta oli syöty puolet meidän perheen kesken koska kakku oli niin hyvää.

Kakun väliin kannattaa laittaa täytteeksi sellaisia makuja, joista itse pidät. Jos jossain kakku ohjeessa on makuja, joista et ole varma pidätkö niin älä tee sellaista. Itse laitoin mansikkarahkaa sekä mansikkasosetta kuten ohjeessakin oli. Mansikoilla ja kermavaahdolla ei mielestäni voi pilata mitään.

Gluteeniton täytekakku
pohja
12 munaa mitattuna juomalasiin
yhtä montaa juomalasillista sokeria ja perunajauhoja
3rkl leivinjauhetta
 
täyte
5dl kermaa
500g mansikkarahkaa
5dl mansikoita survottuna
1dl sokeria
kostutukseen 2dl omenamehua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Tee ensin pohjat. Tällä ohjeella voit tehdä joko kaksi pellillistä tai halutessasi käyttää esimerkiksi eri kokoisia kakkuvuokia ( 10cm,20cm ja 30cm saa yhdestä ohjeesta). Eri kokoisia kakkuvuokia käyttäen saa kakun helposti kasattua eikä tarvitse leikata sopivia paloja pellillisestä. Riippuu ihan millaisen kakun haluaa tehdä. Voitele ja jauhota vuoat jos käytät niitä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhteen sekoitetut jauhot ja leivinjauhe varovasti sivilään läpi muna-sokeri vaahtoon.  Jos teet kaksi pellillistä niin pidä niitä noin 40-45 minuuttia uunissa. Jos teet eri kokoisilla vuoilla niin pienempiä kannattaa pitää vain noin 30 minuuttia.

Anna pohjien jäähtyä ja leikkaa sopiviksi tai aloita kostuttamaan ja kokoamaan haluamasi kakku. Kerrosten väliin mansikkarahkaa ja mansikkasurvosta. Vaahdota kermavaahto ja levitä kakulle. Halutessasi pursottele kermavaahdosta koristeita. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.





You Might Also Like

0 kommenttia

Like us on Facebook

Subscribe